Safari rondreis 4 wildparken 15 dagen

15 Days

Safari rondreis in Zuid-Afrika door 4 wildparken

Safari rondreis 15 dagen. Het ultieme safari avontuur. Zuid-Afrika op zijn best. Pilanesberg, Marakele, Mapungubwe en het Krugerpark. Geen massa toerisme. Van de gebaande paden af. Het echte Afrika. Natuur, cultuur en wildlife. Individuele (prive) reis met prive gids/ chauffeur in 4×4 SUV. Er reist dan ook niemand anders mee!
safari rondreis meerder wildparken zuid-afrika

De reiscode is: SRR15NL voor als je de brochure van deze 15 daagse safari rondreis in Zuid-Afrika wilt aanvragen.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Reissom: € 2.795 per persoon

De reissom is inclusief:
-) Logies en ontbijt buiten de nationale parken. In de nationale parken op basis van logies
-) Fatsoenlijk vervoer in 4×4 SUV met prive gids/ chauffeur
-) Brandstof en tol gelden
-) Excursies zoals omschreven
-) Meet and greet in de aankomsthal van de luchthaven
-) Luchthaven transfer
-) 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)

De reissom is exclusief:
-) Vliegticket
-) Conservation fees (entrees nationale parken)
-) Overige maaltijden en drankjes
-) Persoonlijke uitgaven en tips

 

safari rondreis Zuid-Afrika 15 dagen

Hoogtepunten

  • De magie van Afrika in het echte Afrika. Zuid-Afrika safari rondreis op zijn best!
  • 1e nacht na aankomst op de luchthaven in de Aero Guest Lodge
  • Pilanesberg
  • Marakele nationaal park
  • Greater Mapungubwe Unesco Erfgoed
  • Kruger nationaal park
  • Safari's in open safari auto
  • Prive gids/ chauffeur inn 4x4 SUV

Programma

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg OR Tambo Internatonal. Je wordt opgehaald met een meet and greet van de luchthaven. Jouw eerste nacht in Zuid-Afrika is een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw relax avontuur naar de ongerepte wildernis van Zuid-Afrika.

Kennismaking met jouw gids en vertrek naar Pilanesberg Nationaal Park. Pilanesberg is eigenlijk een oude vulkaan. Wist jij dat? Wereldberoemd natuurpark mede vanwege het dichtbijgelegen Sun City. Het Las Vegas van Afrika. Zodra je Pretoria voorbij bent dan waan jij je al in wat meer in het echte Afrika. De wegen worden smaller (en slechter) en de natuur wordt mooier. Mooie rit van ongeveer 4 uur naar Pilanesberg.

Rondrit door het park met jouw eigen ervaren privé gids. Alle dieren van Afrika zijn hier vertegenwoordigd en uiteraard ook de Big 5. Pilanesberg is niet zo heel erg groot maar wel een geweldig mooi en bijzonder natuurpark.

In de ochtend niet te vroeg vertrek naar Marakele Nationaal Park. Deze rit van North West Province naar Limpopo Province duurt ongeveer 4 uur. Marakele stelt nooit teleur. Een ongelofelijk mooi gelegen Nationaal park. Nog niet zo heel erg bekend. Gelukkig maar. De vergezichten zijn eindeloos en zeer spectaculair. Uiteraard ook het leefgebied van de Big 5. Laat je verrassen door dit wonderschone natuurpark. Het uitzicht vanaf de Kransberg vergeet je nooit meer. De roze rotsenformaties reizen op midden in het park.

In de ochtend verken je het park Marakele met jouw eigen privé gids. Deze laat jou een droom locatie zien boven op de Kransberg. Alleen dit al is de moeite waard van deze gehele safari reis. Kilometers vergezichten en het leefgebied van de grootste gieren kolonie van Afrika. In de middag (Sunset drive) ga je mee met een lokale park ranger in een open safari auto op zoek naar de Big 5 en meer bijzondere dieren van Afrika.

Het is niet anders, je verlaat Marakele en vertrekt naar het meest ruige en meest bijzondere deel van Zuid-Afrika. Ongerept en onverstoord. De Magie van Afrika is hier. Mooi op tijd het opbreken en vertrekken naar het mooiste gedeelte van Zuid-Afrika. Mapungubwe Nationaal Park. Echter Afrika, ruiger, ongetemd en woester wordt het niet. Helaas is het een stevig ritje van ongeveer 7 uur. Maar je wordt beloond en meer dan dat. Wat denk je van Baobab
bomen? En dan van die hele, hele grote. Dit is Baobab en Big 5 country.

Verkennen (veelal te voet!) van het Game reserve. Uitleg van de wereld van de Monomotapa, de regen koningin van vroegere tijden. Weet jij waar Paul Kruger ook gewoond heeft vroeger? Nee? Nou hier. Daar waar jij nu verblijft. Je verblijft op het vroegere privébezit van Paul Kruger wat wil jij nog meer.

Vandaag laat jouw gids jouw deel 1 van het Mapungubwe Nationale Park zien. Het drie landen punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De machtige Limpopo rivier en de fenomenale uitzichten over het echte Afrika. En in de tussentijd gaan we op zoek naar de Big 5. Vanavond BBQ boven op de Koningsrots. De zon zien ondergaan over Zimbabwe en de Afrikaanse bush. Afrika en wildlife op zijn best!

Deel 2 van het Nationale Park Mapungubwe. Langs de grens met Botswana. Met jouw privé gids door een van de mooiste gedeeltes van het park. Alleen al de rit (uurtje) om er te komen is een avontuur op zich. Hier zie dieren die je verder in Zuid-Afrika niet zo gek veel ziet. Wat denk je van naast de gigantisch grote Baobabs van de mega grote Nyala Bomen? Het lijkt alsof deze er al eeuwen staan. Dit is Afrika op zijn mooist.

Je verlaat het greater Mapungubwe en gaat naar het Krugerpark. Ongeveer 2 uur rijden naar de meest noordelijke toegang. Pafuri Gate. Hier ga je naar binnen en via het fevertree bos verken je het Pafuri gebied. Het Pafuri en fever tree gebied wordt ook wel de botanische natuurlijke tuin van het Krugerpark genoemd. Het eerste en oudste restcamp van het Krugerpark. Ook het meest noordelijke restcamp Punda Maria is dan ook het eindoel van vandaag.

Eerst wat relaxen in het kamp en in de middag ga je met een Krugerpark ranger mee op safari in een open safari auto. Dit is een heel bijzonder stukje Krugerpark. Ook wel de tuin van het Kruger genoemd vanwege de grote verscheidenheid aan vegetatie. Big 5 en met recht een bijzonder stukje Krugerpark.

We gaan er een dag over doen maar zover is het eigenlijk niet. We gaan wild spotten! Zoveel mogelijk. Jouw gids laat jouw mooie en wildrijke plaatsen zien onderweg naar het Shingwedzi restcamp. Shingwedzi is ons favoriete kamp in het Krugerpark. Shingwedzi scoort altijd. Ook wereld beroemd geworden door het boek van Kobi Kruger. (All things wild and wunderfull)

In de ochtend rijdt jouw gids met jou langs de Shingwedzi rivier richting Mozambique op zoek naar de Big 5 in een fabelachtige omgeving. In de namiddag (sunset drive) ga je met een park ranger mee in een open safari auto voor een safari en uiteraard op zoek naar de Big 5 en wat je verder zoals tegenkomt. De dagdieren gaan slapen en de nachtdieren worden wakker.

Via, via en via, via gaan wij met jou door het Krugerpark naar jouw laatste overnachting. Nog 1 keer verkassen en jouw laatste nacht langs de Letaba rivier. Een van de grootste rivieren van het Krugerpark. Geniet ervan! Wat een geweldige afsluiter van jouw safari rondreis van natuurpark naar natuurpark.

Helaas… Het zit erop. Vroeg vertrekken, het Krugerpark uit bij Phalaborwa gate en via de binnenlanden terug naar de luchthaven van Johannesburg. Een rit van ongeveer 7 uur.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie reizen inclusief of exclusief vlucht?

Al onze reizen, vakanties en safari’s zijn exclusief vlucht. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger. Dit heeft een aantal redenen.

> Vanuit Europa kunnen veel beter en veel goedkoper vluchten geboekt worden dan vanuit Zuid-Afrika. Wij moeten er een daarnaast een toeslag op zetten wat een vlucht via ons duurder zou maken. Advies waar en hoe een vlucht te boeken kunnen wij uiteraard geven indien gewenst.

> Wij geven jou de vrijheid om de voor jou/ jullie best passende vlucht uit te kiezen. Dit betekent dat je dan ook kunt aankomen op elk tijdstip in de overeengekomen aankomstdag (Dag1).

> Mede doordat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw vlucht is jouw terugreis naar jouw land ten alle tijde gegarandeerd en gezekerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om een korting te bedingen bij onze verzekrings maatschappij wat dan weer terugkomt in de prijs van een reis geboekt bij ons.

Hoe zit het met de maaltijden en drankjes?

Al onze reizen, vakanties en safaris zijn in grote lijnen op basis van logies en ontbijt. Behalve als er een overnachting is, in 1 van de nationale parken. Deze overnachtingen zijn op basis van selfcatering in de betreffende restcamps. Uiteraard is daar een restaurant en shop (beperkt aanbod) aanwezig.

Afhankelijk van welke reis cq pakket je boekt zijn sommige reizen inclusief lunch en avondeten. Voornamelijk tijdens het verblijf in de Hambana Lifestyle Lodge. De overige locaties buiten het Krugerpark zijn op basis van logies en ontbijt.

Er is een bar en restaurant aanwezig in de Hambana Lifestyle Lodge.

Hoe zit het met betalen in Zuid-Afrika en bij de Hambana Lifestyle Lodge?

Het beste is om met jouw pinpas overal af te rekenen. Bijna overal zijn tegenwoordig pinautomaten. Ook op de Hamabana Lifestyle lodge is een pinautomaat. Wil je contact ergens afrekenen. Dit kan ook. Echter neem geen contant geld mee vanuit Europa. Er zijn veel bankautomaten in Zuid-Afrika waar je cash uit de muur kunt halen. Neem dan ook geen Euro’s of andere buitenlandse valuta mee. In Zuid-Afrika kun je alleen betalen met Zuid-Afrikaanse randen. Buitenlandse valuta worden niet geaccepteerd en zijn voor inwoners van Zuid-Afrika waardeloos. Wij als Zuid-Afrikanene mogen ook geen buiyenlandse valuta beschikken. Ook zijn er maar erg weinig banken waar je jouw euro voor randen kunt inwisselen.

Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge Logo
Hambana Lifestyle Lodge Greater Mapungubwe South Africa

Contact vrijblijvend de Hambana Lifestyle Lodge in Zuid-Afrika

Contact Form Demo (#3)
Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge

Unesco werelderfgoed Mapungubwe

Niet ver van het Krugerpark !

Aanbiedingen:

Ervaar de echte wildernis in stijl

"Beleef de magie van Afrika"