Safari ontspannings retraite 8 dagen

8 Days

Zuid-Afrika safari retraite van 8 dagen. Ontspannen in de echte wildernis.

Wil je een echt safari avontuur meemaken? Weer mens worden in de echte ongerepte wildernis van het oorspronkelijke Afrika? Onthaasten en ontstressen in Zuid-Afrika. Ongerept, woest, onverstoord midden in de wildernis. Een waanzinnig avontuur?

€ 2.495

De reiscode is: SRH8NL Voor als je de brochure van deze 8 daagse safari ontspannings retraite wilt aanvragen.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Reissom: Vanaf € 995 per persoon

De Reissom:
De reissom is afhankelijk van de hoe je naar de Hamabana Lifestyle Lodge komt. De Hambana Lifestyle Lodge bevind zich 530km noordelijk vanaf Johannesburg. Kom je met eigen vervoer (huurauto of eigen geregelde shuttle). Of e.a. geregeld en verzorgd door ons.

Logies en ontbijt + de excursies zijn uiteraard inbegrepen.

Reissom: € 995 p.p.
Als je met eigen vervoer naar de lodge komt.

Reissom: € 1.195 p.p.
Met de shuttle van OR Tambo International Johannesburg luchthaven naar Polokwane (Mall off the North) waar je dan door ons persoonlijk wordt opgehaald. Terugreis vica versa.

Reissom: € 1.295 p.p.
Prive shuttle van OR Tambo International Johannesburg naar de lodge (wij komen jou ophalen en brengen je weer terug). Terugreis vica versa.

Je kunt ook eventueel vliegen van Johannesburg naar Polokwane. Het is dan uiteraard mogelijk om door ons eventueel van de luchthaven van Polokwane te worden opgehaald.

Zuid-Afrika retraite lifestyle lodge

Hoogtepunten

 • De magie van Afrika in het echte Afrika. De echte wildernis en "Out of Africa"
 • Greater Mapungubwe Unesco Wereld erfgoed
 • Airport transfer. Je wordt opgewacht in de aankomsthal. (Meet and greet)
 • 1e nacht verblijf in de Aero Guest Lodge bij de luchthaven van Johannesburg (logies en ontbijt)
 • 6 nachten verblijf in de Hambana Lifestyle Lodge (logies en ontbijt)
 • 800 hectare prive terrein. Thaba Bolayi Private Nature Reserve (Greater Mapungubwe)
 • Op het drielandenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe
 • Ongerept en onverstoord Big 5 en Baobab country
 • Leopard Rock bushbraai (BBQ) met uitzicht op Zimbabwe. Dit is bovenop de Konigsrots!
 • Meer dan 170 duizenden jaren oude giant Boababs rondom de lodge
 • Er staan geen hekken om de lodge. Midden in de wildernis met de dieren van Afrika om je heen.
 • Voormalig prive terrein van oud president Paul Kruger hemzelf
 • No time, No mind, Only now!

Dag tot dag

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg OR Tambo Internatonal. Je wordt opgehaald met een meet and greet van de luchthaven. Jouw eerste nacht in Zuid-Afrika is een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw retraite naar de ongerepte wildernis van Zuid-Afrika.

Lekker uitgerust na de vliegreis en je bent er klaar voor. Afhankelijk van hoe jij jouw Zuid-Afrika retraite hebt geboekt ga je met eigen geregeld vervoer na het ontbijt vertrekken. Of ga je met de shuttle naar Polokwane (Mall of the North) waar wij jou staan op te wachten of wordt je door ons bij de Aero Guest Lodge opgehaald.

Vandaag verlaat je dan ook de westerse wereld echt. Zodra je een uurtje hebt gereden veranderd alles. De drukte, de massa en de bezigheid blijft ver achter jou. Terwijl jij vandaag reist naar het uiterste noorden van Zuid-Afrika in de Limpopo province. Hier is Afrika nog echt Afrika. Uitgestrekt, ongerept, woest en onverstoord. Onderweg stop je hier en daar om wat te relaxen. Om de reis wat aangenaam te maken. Het is absoluut geen vervelende reis. Mooie landschappen komen voorbij en je realiseert je steeds meer dat je echt diep Afrika in gaat.

Bijkomen, relaxen en je verwonderen over de oorverdovende stilte van de Afrikaanse savanne. Alleen de geluiden van de natuur. Geen vervuiling in welke vorm dan ook. Zittend op de rotsformaties en staren in stilte over de savanne. Mischien zie je olifanten in grote kuddes voorbij komen. Het uitzicht gaat tot ver over de Limpopo rivier richting Zimbabwe en Botswana.

Geniet van de Lodge en al haar faciliteiten. Ga in de jacuzzi of hang rond op het grote terras onder 1500 jaar oude Baobabs. Af en toe komen er wat dieren voorbij. En binnen een paar uur! NO TIME, NO MIND, ONLY NOW! Je komt de poort binnen en binnen no time je bent een ander mens. Gegagrandeerd!

Jij bent in Zuid-Afrika. Links voor jou Zimbabwe. Rechts voor jou Botswana. Geen mens te ontdekken. Alleen jij en de Afrikaanse natuur. Je maakt een wandeling naar een uitzichtpunt en de woeste onverstoorde natuur pakt jou met al jouw zintuigen. ‘s Avonds brandt het kampvuur en de dieren van Afrika zijn om je heen.

Je maakt kennis met de geschiedenis van het oude Afrika. Toen wij westerlingen nog in de donkere middeleeuwen leefden. Was in het Greater Mapungube een koningrijk die toen al handelde met Azië en Arabie. Het koninkrijk Mapungubwe is voortgekomen uit het Monomotapa Kingdom reageerde als een spin over zuidelijk Afrika.

Monomotapa is nog veel ouder dan het 1000 jaar geleden verloren gegaan koninkrijk van Mapungubwe. Wist jij dat de huidige Modjadji Queen (de regenkoningin) een rechtstreekse afstammeling is van de Monomotapa? Wij gaan jou inwijden in deze oer oude geschiedenis. Hoe is zit het nou echt met de mensheid. Hoe is de Afrikaanse cultuur ontstaan. Waar komen de stammen nu echt vandaan en hoe is de ontwikkeling gegaan. Terug naar de oorsprong. Terug naar jouw bestaan?

Je gaat vandaag diep het nationale park in. Langs de machtige Limpopo rivier. Het mooie met het aangename meemaken. Wat denk je van de Sashe rivier die uitkomt in de Limpopo rivier en de grens is tussen Botswana en Zimbabwe. Wij laten het jou zien van een uitzichtpunt… De mooiste van geheel Zuid-Afrika. Ruig, woest, onverstoord en ongerept. Afrika zoals Afrika was, nog steeds is en hoort te zijn. s’ Avonds bij het kampvuur hebben we het er weer over en je bent inmiddels jouw westerse leven al compleet vergeten. Jij voelt je alsof je al weken in de bush bent, leeft en hoort.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Vandaag gaan we een gebied bezoeken wat eigendom is geweest van Paul Kruger zelf. Het naast gelegen gebied behoorde toe aan Jan Smuts. Voor degenen die niet weet wie Jan Smuts was? Dit was de generaal van de boeren republiek die hier de eerste versie heeft geschreven van het handfest van de verenigde naties.

Er is meer wat jij gaat zien meemaken wat niet is uit te leggen maar wat je mee gemaakt moet hebben. Je gaat naar de Koningsrots waar de koning 1000 jaar geleden leefde en uitkeek over zijn onderdanen. Veel bewijs is nog aanwezig ondanks dat de nederzetting is verdwenen in al lang vervlogen tijden. Wilbur Smith heeft een aantal erg mooie boeken geschreven die specifiek over dit gebied en deze geschiedenis gaat. Zeer goed verwoord en als je het leest dan beleef je het ook. Alsof je er zelf deel van hebt uitgemaakt.

Levens beschouwing van uit Afrikaans oogpunt. Hoe doen wij het en hoe kun jij het doen. Wat is nu echt belangrijk en waarom. Inmiddels voel jij je weer een mens en heb je innerlijke rust gevonden. Vandaag gaan we ook rots tekeningen bezoeken op Kaoxa. Of als je wilt kunnen wij jou onderdompelen in de smeltkroes van Musina. Musina is de toegangspoort naar Zuid-Afrika van noordelijker gelegen Afrikaanse landen. Je weet niet wat je meemaakt.

Later een mooie en indrukwekkende wandeling door Big 5 gebied. Mega Baobab bomen sieren het landschap. Maar die had je zelf al ontdekt tijdens jouw eerste dag. Relax, ontdek en ontwikkel jezelf en je gaat naar huis als een anders denkend mens. Jouw leven wordt nooit meer hetzelfde. Gegarandeerd!

Helaas… Je verlaat het serene Afrika en je gaat weer naar de bewoonde wereld en waarschijnlijk naar jouw westerse wereld. Je reist zelf of wij brengen jou terug naar Johannesburg… sorry..

Maar wel met een levens veranderende ervaring rijker. Dit vergeet jij nooit meer. van de 100 mensen komen er 90 jaarlijks weer terug. Niemand kan er genoeg van krijgen en niemand kan deze magie weerstaan.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie reizen inclusief of exclusief vlucht?

Al onze reizen, vakanties en safari’s zijn exclusief vlucht. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger. Dit heeft een aantal redenen.

> Vanuit Europa kunnen veel beter en veel goedkoper vluchten geboekt worden dan vanuit Zuid-Afrika. Wij moeten er een daarnaast een toeslag op zetten wat een vlucht via ons duurder zou maken. Advies waar en hoe een vlucht te boeken kunnen wij uiteraard geven indien gewenst.

> Wij geven jou de vrijheid om de voor jou/ jullie best passende vlucht uit te kiezen. Dit betekent dat je dan ook kunt aankomen op elk tijdstip in de overeengekomen aankomstdag (Dag1).

> Mede doordat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw vlucht is jouw terugreis naar jouw land ten alle tijde gegarandeerd en gezekerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om een korting te bedingen bij onze verzekrings maatschappij wat dan weer terugkomt in de prijs van een reis geboekt bij ons.

Hoe ver is het rijden naar de Hambana Lifestyle Lodge?

Je komt aan op de internationale luchthaven van Johannesburg (OR Tambo International Airport). Vanaf de luchthaven is het 530km naar de Hambana Lifestyle Lodge. Vandaar dat iedereen die met en naar ons reist, de eerste overnachting heeft in Kempton Park. Kempton Park ligt op 5 minuten afstand van de luchthaven. De luchthaven transfer naar het verblijf voor de 1e nacht is dan ook inclusief in de reissom. (Meet and Greet). 530km lijkt ver. Echter vergeet niet dat Zuid-Afrika 5x groter is dan geheel Duitsland en 30x groter dan Nederland. Alleen al het Krugerpark is zo groot als het land Israel. Als indicatie. Van het Krugerpark naar Kaapstad is grofweg 2000km! Kortom het is ongeveer 1/3 van een dag (inclusief diverse stops) rijden naar de Hambana Lifestyle Lodge. Afhankelijk van de gekozen reis of pakket. Kun je met eigen vervoer komen. Een shuttle nemen. Een prive taxi bespreken of opgehaald worden door ons.

Waar is het Greater Mapungubwe in Zuid-Afrika?

Mapungubwe ligt in het uiterste noordoosten van Zuid-Afrika. Hier is het drielandenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De grens loopt dwars door de bush. De grens naar beide landen met Zuid-Afrika is de Limpopo rivier. Botswana en Zimbabwe worden gescheiden door de Shashe rivier. De Kruising van deze twee rivieren (Waar de shashe de limpopo rivier ontmoet) is midden in Mapungubwe Nationaal Park. Samen met de omliggende omgeving. Grofweg het gebied Musina, Alldays, Pondrift is het Greater Mapungubwe.

Hoe zit het met de maaltijden en drankjes?

Al onze reizen, vakanties en safaris zijn in grote lijnen op basis van logies en ontbijt. Behalve als er een overnachting is, in 1 van de nationale parken. Deze overnachtingen zijn op basis van selfcatering in de betreffende restcamps. Uiteraard is daar een restaurant en shop (beperkt aanbod) aanwezig. Afhankelijk van welke reis cq pakket je boekt zijn zijn de meeste reizen op basis van logies en ontbijt. Uiteraard is er een bar en een erg goed restaurant aanwezig in de Hambana Lifestyle Lodge.

Hoe ver is de Hamabana Lifestyle Lodge van de bewoonde wereld?

De dichtsbijzijnde plaats is Musina op ongeveer 30km aan de ene kant. Aan de andere kant is dit Alldays op ongeveer 110km. Het dichtsbijzijnde winkelcentrum is dan ook in Musina. Goed voorzien en voor Afrika begrippen redelijk modern.

Welke dieren zijn er op het terrein van de Hamabana Lifestyle Lodge?

Als eerste. Er zitten geen hekken of afscheidingen rondom de lodge. De dieren op het terrein. Thaba Bolayi lopen vrij rond. Het terrein waar de Lodge zich bevind is omsloten door Big 5 gebied. Het lodge terrein is ongeveer 800 hectare. Op het terrein lopen allerlei dieren van Afrika rond. Zoals: luipaard (veel!), giraffe, zebra, brown heyena, gnoe, kudu, impala, nyala, klipspringer, Afrikaanse eland, struisvogel, bushbok, mongoose om er maar een paar te noemen. Ruim 300 verschillende vogelsoorten en ga zo maar door. Daarnaast allerlei verschillende kleinere katachtigen en verschillende dag en nachtdieren. Af en toe komen er leeuwen of olifanten op het terrein. Leeuwen vaak om te jagen of om kinderen in relatieve veiligheid te baren. Het verblijf van de leeuwen is vaak maar voor een paar weken en niet permanent. Olifanten zijn voorbijgangers die niet ook permanent aanwezig zijn. twee drie dagen en ze gaan weer verder. Vergeet niet. Dit is het echte Afrika. Midden in de AFrikaanse bush en alles wat er maar voor kan komen daar zit een kans in dat je deze bij ons kunt aantreffen. Groot en klein. Nyala, bushbuck en Impala komen elke dag meerder keren langs op de lodge om te kijken of er wat te eten valt. In tijden van voedsel schaarste hebben wij voederplaatsen ingericht. (Luzern, geperst gras en water). Bijkomend voordeel is dat deze dieren zo dichtbij komen dat je ze aan kunt raken of zelfs op je terras komen liggen.

Hoe kan ik het beste afrekenen in Zuid-Afrika en bij de Hambana lifestyle Lodge?

Het beste is om met jouw pinpas overal af te rekenen. Bijna overal zijn tegenwoordig pinautomaten. Ook op de Hamabana Lifestyle lodge is een pinautomaat. Wil je contact ergens afrekenen. Dit kan ook. Echter neem geen contant geld mee vanuit Europa. Er zijn veel bankautomaten in Zuid-Afrika waar je cash uit de muur kunt halen. Neem dan ook geen Euro’s of andere buitenlandse valuta mee. In Zuid-Afrika kun je alleen betalen met Zuid-Afrikaanse randen. Buitenlandse valuta worden niet geaccepteerd en zijn voor inwoners van Zuid-Afrika waardeloos. Wij als Zuid-Afrikanene mogen ook geen buiyenlandse valuta beschikken. Ook zijn er maar erg weinig banken waar je jouw euro voor randen kunt inwisselen.

Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge Logo
Hambana Lifestyle Lodge Greater Mapungubwe South Africa

Contact vrijblijvend de Hambana Lifestyle Lodge in Zuid-Afrika

Contact Form Demo (#3)
Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge

Unesco werelderfgoed Mapungubwe

Niet ver van het Krugerpark !

Aanbiedingen:

Ervaar de echte wildernis in stijl

"Beleef de magie van Afrika"