Rondreis 12 dagen Magie van Afrika

12 Days

Safari rondreis van 12 dagen door Zuid-Afrika

Rondreis 12 dagen magie van Afrika. Een geweldig avontuur. Zuid-Afrika op zijn best. Geen massa toerisme. Van de gebaande paden af. Het echte Afrika. Natuur, cultuur en wildlife. Individuele (prive) reis met prive gids/ chauffeur in 4×4 SUV.
rondreis 12 dagen magie van Afrika. Zuid-Afrika rondreis

De reiscode is: RRMA12NL voor als je de brochure van deze 12 daagse rondreis in Zuid-Afrika wilt aanvragen.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Reissom: Vanaf € 1.695 per persoon

De reissom is inclusief:
-) Logies en ontbijt buiten de nationale parken. In de nationale parken op basis van logies
-) Fatsoenlijk vervoer in 4×4 SUV met prive gids/ chauffeur
-) Brandstof en tol gelden
-) Excursies zoals omschreven
-) Meet and greet in de aankomsthal van de luchthaven
-) Luchthaven transfer
-) 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)

De reissom is exclusief:
-) Vliegticket
-) Conservation fees (entrees nationale parken)
-) Overige maaltijden en drankjes
-) Persoonlijke uitgaven en tips

Rondreis Zuid-Afrika 12 dagen Magie van Afrika

Hoogtepunten

  • De magie van Afrika in het echte Afrika. Zuid-Afrika op zijn best!
  • 1e nacht na aankomst op de luchthaven in de Aero Guest Lodge
  • Marakele nationaal park
  • Greater Mapungubwe Unesco Erfgoed
  • Kruger nationaal park
  • Safari's in open safari auto
  • Prive gids/ chauffeur inn 4x4 SUV
  • Panorama route (Blyde River Canyon)

Programma

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg OR Tambo Internatonal. Je wordt opgehaald met een meet and greet van de luchthaven. Jouw eerste nacht in Zuid-Afrika is een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw relax avontuur naar de ongerepte wildernis van Zuid-Afrika.

Na het ontbijt vertrekken we, en ga je richting het wilde noorden van Zuid-Afrika. Het doel deze dag is het Nationale Park Marakele ook wel waterbergen genoemd. Diep in de Limpopo provincie is dit prachtige en relatief onbekende wildpark verscholen. Dit wildpark zal de eerste kennismaking zijn voor jou met de Big 5 in zijn natuurlijke omgeving. Marakele staat vooral bekend vanwege de roze bergen die over alles uitsteken en die de grootste gieren kolonie van de wereld die zich daar bevindt. Erg mooi en zeer interessant. Limpopo is een erg mooie en grote provincie. Het beeld wat veel mensen hebben van Afrika met savannes, bush ruigheid vol met willdife is grotendeels gebaseerd op deze provincie.

Er wacht jou vandaag een Big 5 Safari in een open auto in Marakele Nationaal Park. Samen met een ranger van het park ga je op zoek naar de big 5 en deze onverwacht mooie omgeving verkennen. Maar voor afgaand aan de safari met de plaatselijke ranger gaan wij eerst samen met jou alvast een bezoek brengen aan het park. Wij verkennen alvast het park met jou en gaan de Kransberg op. Met een klein beetje mazzel zie je de gierenkolonie boven op de Kransberg. Het is heerlijk om in dit rustige en niet bij de massa bekende wildlife reservaat te verblijven. Ongestoord en erg mooi wildlife park. Genieten ten top.

De reisafstand van Marakele naar Mapungubwe is stevig. Vandaar dat wij het opsplitsen in twee kortere dagen. Heel relaxed en ruim de tijd om van Limpopo te genieten. De Waterbergen komen voorbij en zowel het dagelijkse leven van de Zuid-Afrikanen. Allesbehalve vervelend en zeer de moeite waard. De reis van vandaag eindigt in (bij) Polokwane het vroegere Pietersburg en de hoofdstad van de Limpopo provincie.

Vandaag ga je naar het desolate grensgebied van Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Alleen gescheiden door de machtige Limpopo rivier. Hier kom jij voor!!!Mapungubwe Nationaal Park is een beleving op zich. Dit is het meest ongerepte en desolate deel van Zuid-Afrika. Ook dit is Big 5 gebied. Ruig, ongerept en ongestoord Afrika. Mapungubwe is onze favoriete plaats in Zuid-Afrika. Het heeft iets magisch en betoverends. Niet voor niets was hier een van de eerste oude Afrikaanse koninkrijken hier gevestigd. Honderden jaren geleden is het Koninkrijk Mapungubwe verloren gegaan maar de sfeer van het oude Afrika is hier nog heel duidelijk te voelen. De geur van de bush is als een parfum die blijft hangen en van ongekende schoonheid.

We gaan het park verkennen en onder andere naar de plaats van het oude vergane koninkrijk van Mapungubwe. Ook gaan we een bezoek brengen aan de limpopo rivier die het park min of meer verdeeld met de parken in Botswana en Zimbabwe. Grote kans op hele grote kuddes Olifanten. De vergezichten van deze oer Afrikaanse omgeving zijn een lust van het oog. Helemaal Out of Africa. Als je zin hebt kun je het Mapungubwe museum gaan
bezoeken. Als je de tijd hebt sla dit dan niet over. Erg interessant om de oude geschiedenis van Afrika te ntdekken ten tijd de dat wij als Europeanen nog in de donkere middeleeuwen waren. Hier werd destijds al handelgedreven met het oosten en delen van Azië. Het ontwaken van de ongerepte natuur in Afrika is de mooiste beleving die er is. Sta zo vroeg mogelijk op en zie de zon opkomen en de dag dieren wakker worden terwijl de nachtdieren gaan slapen.

Deze regio is de mooiste van Zuid-Afrika. Wild en ruig. Vandaag bezoek je het deel wat grenst aan Botswana. Je weet niet wat je ziet. Uitbundig wildlife en eeuwenoude bomen in een eeuwenoud landschap. Wel eens een Nyala tree gezien? Je weet niet wat je ziet. Als je Baobabs spectaculair vindt dan ga je hiermee helemaal uit jouw dak. Afrika zoals Afrika moet zijn!

Je verlaat vroeg Mapungubwe en je gaat via de noordgrens van Zuid-Afrika met Zimbabwe naar het uiterste noorden van het Krugerpark. Het zogenaamde Pafuri gebied. Wij gaan het Krugerpark binnen bij Pafuri Gate de meest noordelijke gate van het Krugerpark. Het Pafuri gebied is de regio van het Krugerpark waar je nog dieren kunt vinden die elders bijna niet meer aanwezig zijn. Zoals Sable Antilopen, Tsetsebee en de grootste concentratie van verschillende vogels van het Krugerpark. Ook is dit Baobab country. Heel veel oude grote Baobabs die het landschap sieren. Je verblijft in een restcamp van het Krugerpark. Dat is het einddoel van vandaag. Shingwedzi Restcamp wereld beroemd van het boek "all things wild and wunderful" van Kobi Kruger. Als je zin hebt kun je hier in het kamp een avond of nachtsafari boeken bij de receptie.

Je verlaat het Krugerpark bij Phalaborwa Gate en hebt een geweldige reisdag gehad dwars door het Krugerpark. Alle facetten van de Zuid-Afrikaanse savanne komen voorbij. Erg mooie rit en zeer de moeite waard. Een volle safari dag op zich. Ook laten wij jou een aantal van onze favoriete plaatsen in het Krugerpark zien.

Panoramaroute! Je bent op weg naar de Blyde River Canyon vandaag en je zult de bergen van de Noordelijke Drakensbergen langzaam voor je op zien doemen. De Blyde River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld waar wij diverse stops zullen maken. En jij zult onder andere, de drie rondavels, burkes luck potholes, Gods Window en de Lisbon Falls gaan zien. Ergens in de middag zullen wij aankomen in Graskop waar jij als je dat wilt pannenkoeken kunt gaan eten in het beroemdste pannenkoekenhuis ter wereld (Harry’s Pancakes) Na graskop dalen wij weer af naar het laagveld en gaan naar de overnachting in Hoedspruit. Tijdens de terugreis zien je een glimp van het leven van de Afrikaanse mensen van tegenwoordig. Wij rijden via een van de grootste thuislanden van Zuid-Afrika.

Safari! Heel vroeg in de ochtend word jij opgehaald en ga je met een plaatselijke ranger mee in een open safari auto op safari in het Krugerpark. Op zoek naar de Big 5 (nog maar eens voor een mooie afsluiter). Met andere woorden de perfecte afsluiter voor deze 12-daagse Magie van Afrika rondreis.

De laatste dag is aangebroken en jij verlaat Hoedspruit en de savanne en we gaan terug naar de luchthaven van Johannesburg. Van het laagveld terug
naar het Hoogveld en het hoogplateau van Johannesburg. Waar je tussen 4 en 5 uur in de middag zult aankomen.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie reizen inclusief of exclusief vlucht?

Al onze reizen, vakanties en safari’s zijn exclusief vlucht. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger. Dit heeft een aantal redenen.

> Vanuit Europa kunnen veel beter en veel goedkoper vluchten geboekt worden dan vanuit Zuid-Afrika. Wij moeten er een daarnaast een toeslag op zetten wat een vlucht via ons duurder zou maken. Advies waar en hoe een vlucht te boeken kunnen wij uiteraard geven indien gewenst.

> Wij geven jou de vrijheid om de voor jou/ jullie best passende vlucht uit te kiezen. Dit betekent dat je dan ook kunt aankomen op elk tijdstip in de overeengekomen aankomstdag (Dag1).

> Mede doordat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw vlucht is jouw terugreis naar jouw land ten alle tijde gegarandeerd en gezekerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om een korting te bedingen bij onze verzekrings maatschappij wat dan weer terugkomt in de prijs van een reis geboekt bij ons.

Hoe zit het met de maaltijden en drankjes?

Al onze reizen, vakanties en safaris zijn in grote lijnen op basis van logies en ontbijt. Behalve als er een overnachting is, in 1 van de nationale parken. Deze overnachtingen zijn op basis van selfcatering in de betreffende restcamps. Uiteraard is daar een restaurant en shop (beperkt aanbod) aanwezig.

Afhankelijk van welke reis cq pakket je boekt zijn sommige reizen inclusief lunch en avondeten. Voornamelijk tijdens het verblijf in de Hambana Lifestyle Lodge. De overige locaties buiten het Krugerpark zijn op basis van logies en ontbijt.

Er is een bar en restaurant aanwezig in de Hambana Lifestyle Lodge.

Hoe zit het met betalen in Zuid-Afrika en bij de Hambana Lifestyle Lodge?

Het beste is om met jouw pinpas overal af te rekenen. Bijna overal zijn tegenwoordig pinautomaten. Ook op de Hamabana Lifestyle lodge is een pinautomaat. Wil je contact ergens afrekenen. Dit kan ook. Echter neem geen contant geld mee vanuit Europa. Er zijn veel bankautomaten in Zuid-Afrika waar je cash uit de muur kunt halen. Neem dan ook geen Euro’s of andere buitenlandse valuta mee. In Zuid-Afrika kun je alleen betalen met Zuid-Afrikaanse randen. Buitenlandse valuta worden niet geaccepteerd en zijn voor inwoners van Zuid-Afrika waardeloos. Wij als Zuid-Afrikanene mogen ook geen buiyenlandse valuta beschikken. Ook zijn er maar erg weinig banken waar je jouw euro voor randen kunt inwisselen.

Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge Logo
Hambana Lifestyle Lodge Greater Mapungubwe Zuid-Afrika. Op het drielandenpunt Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana.

Contact vrijblijvend de Hambana Lifestyle Lodge in Zuid-Afrika

Contact Form Demo (#3)
Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge

Unesco werelderfgoed Mapungubwe

Niet ver van het Krugerpark !

Aanbiedingen:

Ervaar de echte wildernis in stijl

"Beleef de magie van Afrika"