Hambana safari avontuur 15 dagen

15 Days

Ga met ons op safari. Ga voor avontuur. Mischien wel onze mooiste safari reis.

Wil je een echt safari avontuur meemaken in Zuid-Afrika? In de echte ongerepte wildernis van het echte Afrika? Big 5, giant Baobabs in Zuid-Afrika. Ongerept, woest, onverstoord. De echte wildernis. Mapungubwe en het Krugerpark. Een waanzinnig avontuur?
Hambana safari Zuid-Afrika 15 dagen

2.495

De reiscode is: HSA15NL Voor als je de brochure van dit 15 daagse safari avontuur in Zuid-Afrika wilt aanvragen.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Reissom: € 2.395 per persoon

De ultieme safari reis in Zuid-Afrika. Ongerepte en ongelofelijke mooie big 5 en baobab’s. Woeste landschappen. De echte savanne. Van de gebaande paden af en geen massa toerisme. Het ruige en ongerepte Mapungubwe en het adembenemende Krugerpark. Verblijven in stijl in de Hambana Lifestyle Lodge, Het tented camp midden in het nationale park mapungubwe. En uiteraard in 1 van de beste kampen in het Krugerpark. Singwedzi, wereldberoemd door de bestseller. “All wild en wunderfull” van Kobie Kruger. Dit gaat verder dan zomaar op safari gaan. Dit is een expeditie en een mega safari avontuur. 15 dagen lang wildernis, avontuur en de dieren van Afrika om je heen. Alles begeleid door onze prive gidsen!

Hambana safari zuid-afrika 15 dagen

Hoogtepunten

  • De magie van Afrika. Hambana Lifestyle Lodge
  • Greater Mapungubwe. Extra verblijf in tented camp in Mapungubwe Nationaal Park.
  • Krugerpark. Extra verblijf in Shingwedzi restcamp in het Kruger Nationaal Park
  • De magie van Hambana. De cultuur, natuur en wildlife van Mapungubwe en het Krugerpark. De perfecte combinatie.
  • Eigen prive gids en met fatsoenlijk vervoer (4x4SUV)

Dag tot dag

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg OR Tambo Internatonal. Je wordt opgehaald met een meet and greet van de luchthaven. Jouw eerste nacht in Zuid-Afrika is een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw retraite naar de ongerepte wildernis van Zuid-Afrika.

Lekker uitgerust na de vliegreis en je bent er klaar voor. Jij wordt je door ons bij de Aero Guest Lodge in Kempton Park opgehaald.

Vandaag verlaat je dan ook de westerse wereld echt. Zodra je een uurtje hebt gereden veranderd alles. De drukte, de massa en de bezigheid blijft ver achter jou. Terwijl jij vandaag reist naar het uiterste noorden van Zuid-Afrika in de Limpopo province. Hier is Afrika nog echt Afrika. Uitgestrekt, ongerept, woest en onverstoord. Onderweg stop je hier en daar om wat te relaxen. Om de reis wat aangenaam te maken. Het is absoluut geen vervelende reis. Mooie landschappen komen voorbij en je realiseert je steeds meer dat je echt diep Afrika in gaat.

Bijkomen, relaxen en je verwonderen over de oorverdovende stilte van de Afrikaanse savanne. Alleen de geluiden van de natuur. Geen vervuiling in welke vorm dan ook. Zittend op de rotsformaties en staren in stilte over de savanne. Mischien zie je olifanten in grote kuddes voorbij komen. Het uitzicht gaat tot ver over de Limpopo rivier richting Zimbabwe en Botswana.

Geniet van de Lodge en al haar faciliteiten. Ga in de jacuzzi of hang rond op het grote terras onder 1500 jaar oude Baobabs. Af en toe komen er wat dieren voorbij. En binnen een paar uur! NO TIME, NO MIND, ONLY NOW! Je komt de poort binnen en binnen no time je bent een ander mens. Gegagrandeerd!

Jij bent in Zuid-Afrika. Links voor jou Zimbabwe. Rechts voor jou Botswana. Geen mens te ontdekken. Alleen jij en de Afrikaanse natuur. Je maakt een wandeling naar een uitzichtpunt en de woeste onverstoorde natuur pakt jou met al jouw zintuigen. ‘s Avonds brandt het kampvuur en de dieren van Afrika zijn om je heen.

Je maakt kennis met de geschiedenis van het oude Afrika. Toen wij westerlingen nog in de donkere middeleeuwen leefden. Was in het Greater Mapungube een koningrijk die toen al handelde met Azië en Arabie. Het koninkrijk Mapungubwe is voortgekomen uit het Monomotapa Kingdom reageerde als een spin over zuidelijk Afrika.

Monomotapa is nog veel ouder dan het 1000 jaar geleden verloren gegaan koninkrijk van Mapungubwe. Wist jij dat de huidige Modjadji Queen (de regenkoningin) een rechtstreekse afstammeling is van de Monomotapa? Wij gaan jou inwijden in deze oer oude geschiedenis. Hoe is zit het nou echt met de mensheid. Hoe is de Afrikaanse cultuur ontstaan. Waar komen de stammen nu echt vandaan en hoe is de ontwikkeling gegaan. Terug naar de oorsprong. Terug naar jouw bestaan?

Je gaat vandaag diep het nationale park in. Langs de machtige Limpopo rivier. Het mooie met het aangename meemaken. Wat denk je van de Sashe rivier die uitkomt in de Limpopo rivier en de grens is tussen Botswana en Zimbabwe. Wij laten het jou zien van een uitzichtpunt… De mooiste van geheel Zuid-Afrika. Ruig, woest, onverstoord en ongerept. Afrika zoals Afrika was, nog steeds is en hoort te zijn. s’ Avonds bij het kampvuur hebben we het er weer over en je bent inmiddels jouw westerse leven al compleet vergeten. Jij voelt je alsof je al weken in de bush bent, leeft en hoort.

Je gaat overnachten midden in het nationale park in een luxe safari tent midden in het park.

NO TIME, NO MIND, ONLY NOW!

Vandaag ga je het nationale park Mapungubwe verder verkennen. Je kunt eventueel het museum bezoeken. Of samen met ons verder zoeken naar de Big 5. Mapungubwe is adembenemend. Historisch gezien van enorme grote waarde voor heel zuidelijk Afrika. Zwaar beschermd en uitgeroepen door Unesco als wereld erfgoed. Dit moet je gezien hebben. Het werkelijke drielandenpunt. Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana is dan ook midden in het park. De confluence is adembenemend. Dit uitzicht is de reis al meer dan waard. Hier doe je het voor!

Uiteraard een 2e overnachting in het tented camp midden in het park.

Nog een dag Mapungubwe om het af te leren en dan weer op weg terug naar de Hambana Lifestyle Lodge. Genieten van de lodge in deze serene Afrikaanse omgeving.

Vandaag gaan we een gebied bezoeken wat eigendom is geweest van Paul Kruger zelf. Het naast gelegen gebied behoorde toe aan Jan Smuts. Voor degenen die niet weet wie Jan Smuts was? Dit was de generaal van de boeren republiek die hier de eerste versie heeft geschreven van het handfest van de verenigde naties.

Er is meer wat jij gaat zien meemaken wat niet is uit te leggen maar wat je mee gemaakt moet hebben. Je gaat naar de Koningsrots waar de koning 1000 jaar geleden leefde en uitkeek over zijn onderdanen. Veel bewijs is nog aanwezig ondanks dat de nederzetting is verdwenen in al lang vervlogen tijden. Wilbur Smith heeft een aantal erg mooie boeken geschreven die specifiek over dit gebied en deze geschiedenis gaat. Zeer goed verwoord en als je het leest dan beleef je het ook. Alsof je er zelf deel van hebt uitgemaakt.

We gaan na het ontbijt op weg naar het Krugerpark. Je gaat het Krugerpark binnen bij de meest noordelijke gate. Pafuri. Dit is ook het grensgebied Zimbabwe, Zuid-Afrika en Mozambique. Dit gedeelte wordt ook wel de tuin van het Krugerpark genoemd. Alle bomen en plantensoorten die je kunt vinden in het park komen hier geconcentreerd voor in een relatief klein gebied. Wildlife is uitbundig en in grote aantallen aanwezig. De uitzichten zijn spectaculair. Wat denk je van het Fevertree forrest, Crooks corner en Pafuri picknickspot? Op weg naar jouw overnachting in Shingwedzi ga jij het allemaal meemaken.

Je bent in Shingwedzi. Midden in het Krugerpark. Dit niet zo heel groot maar wel zeer beroemde restcamp is waanzinnig mooi gelegen in een erg wildrijk gebied. Aan de Shingwedzi rivier. Vol met Krokodillen en nijlpaarden. Vlak bij de ingang van het kamp zit een hyena nest. Leeuwen zie je hier veelvuldig en Redrocks is vlak in de buurt. Dit is het Krugerpark. Weg van de massa en midden in een verborgen deel van het Krugerpark waar veel bezoekers niet komen. Voor ons is dit het mooiste gebied in het Krugerpark. Wereld beroemd door de bestseller van Kobie Kruger. Haar boek gaat over de belevenissen van haarzelf, haar kinderen en haar man die destijds hoofdranger was in dit gebied. Asl voorbeiriding op jouw reis. Is het een aanrader om dit boek te lezen.

Via, via en via, via gaan we richting de uitgang van het Krugerpark om de rust, ruimte en magie van de Hambana Lifestyle Lodge weer op te zoeken. Deze dag staat uiteraard in het teken van natuur, cultuur en wildlife. Hier zijn wij tenslotte in gespecialiseerd.

Activiteiten en dagbesteding naar wens. Eventuele excursies in overleg. Sommige activiteiten en excursies zijn gratis, sommige tegen een kleine vergoeding. Activiteiten en excursielijst is beschikbaar.

Activiteiten en dagbesteding naar wens. Eventuele excursies in overleg. Sommige activiteiten en excursies zijn gratis, sommige tegen een kleine vergoeding. Activiteiten en excursielijst is beschikbaar.

Inmiddels heb je kennis gemaakt met ons. Met de Lodge. Met de omgeving. Je hebt diverse gesprekken gevoerd en je hebt de magie te pakken. Er is geen vaste dagindeling. Samen met jou gaan we de rest van de tijd indelen. Op maat en naar wens speciaal voor jou. Wij beschikken over diverse ontspannende faciliteiten en bezigheden. Daarnaast is er een profesionele homeopatische doktor aanwezig van universitair niveau. Wij beschikken over een spa, een zoutwater rots zwembad en massage ruimtes. Aangevuld met wandelingen in de overweldigende Afrikaanse natuur. Mijmeren hoog op de rotsen met uitzicht over Zimabwe en Botswana. Kom jij zowel geestelijk als lichamelijk helemaal tot rust.

Helaas… Je verlaat het serene Afrika en je gaat weer naar de bewoonde wereld en waarschijnlijk naar jouw westerse wereld. Je reist zelf of wij brengen jou terug naar Johannesburg… sorry..

Maar wel met een levens veranderende ervaring rijker. Dit vergeet jij nooit meer. van de 100 mensen komen er 90 jaarlijks weer terug. Niemand kan er genoeg van krijgen en niemand kan deze magie weerstaan.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie reizen inclusief of exclusief vlucht?

AntwAl onze reizen, vakanties en safari’s zijn exclusief vlucht. Dit is de verantwoordelijkheid van de reiziger. Dit heeft een aantal redenen.

> Vanuit Europa kunnen veel beter en veel goedkoper vluchten geboekt worden dan vanuit Zuid-Afrika. Wij moeten er een daarnaast een toeslag op zetten wat een vlucht via ons duurder zou maken. Advies waar en hoe een vlucht te boeken kunnen wij uiteraard geven indien gewenst.

> Wij geven jou de vrijheid om de voor jou/ jullie best passende vlucht uit te kiezen. Dit betekent dat je dan ook kunt aankomen op elk tijdstip in de overeengekomen aankomstdag (Dag1).

> Mede doordat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw vlucht is jouw terugreis naar jouw land ten alle tijde gegarandeerd en gezekerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om een korting te bedingen bij onze verzekrings maatschappij wat dan weer terugkomt in de prijs van een reis geboekt bij ons.oord

Hoe groot is de afstand naar de Hamabana Lifestyle Lodge?

Je komt aan op de internationale luchthaven van Johannesburg (OR Tambo International Airport). Vanaf de luchthaven is het 530km naar de Hambana Lifestyle Lodge. Vandaar dat iedereen die met en naar ons reist, de eerste overnachting heeft in Kempton Park. Kempton Park ligt op 5 minuten afstand van de luchthaven. De luchthaven transfer naar het verblijf voor de 1e nacht is dan ook inclusief in de reissom. (Meet and Greet)

530km lijkt ver. Echter vergeet niet dat Zuid-Afrika 5x groter is dan geheel Duitsland en 30x groter dan Nederland. Alleen al het Krugerpark is zo groot als het land Israel. Als indicatie. Van het Krugerpark naar Kaapstad is grofweg 2000km! Kortom het is ongeveer 1/3 van een dag (inclusief diverse stops) rijden naar de Hambana Lifestyle Lodge.

Afhankelijk van de gekozen reis of pakket. Kun je met eigen vervoer komen. Een shuttle nemen. Een prive taxi bespreken of opgehaald worden door ons.

Waar is het Greater Mapungubwe?

Mapungubwe ligt in het uiterste noordoosten van Zuid-Afrika. Hier is het drielandenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De grens loopt dwars door de bush. De grens naar beide landen met Zuid-Afrika is de Limpopo rivier. Botswana en Zimbabwe worden gescheiden door de Shashe rivier. De Kruising van deze twee rivieren (Waar de shashe de limpopo rivier ontmoet) is midden in Mapungubwe Nationaal Park. Samen met de omliggende omgeving. Grofweg het gebied Musina, Alldays, Pondrift is het Greater Mapungubwe.

Waar ligt het Krugerpark in Zuid-Afrika?

Het Krugerpark bevind zich in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het park is groter dan het land Israel en bestrijkt dan ook een enorm groot wildlife gebied. Wij bezoeken voornamelijk het noordelijke deel en tijden sommige reizen het centrale gedeelte. De afstand van de Hambana Lifestyle Lodge is ongeveer 100km naar Pafuri Gate van het Krugerpark die dichts bij ons in de buurt is.

Hoe zit het met maaltijden en drankjes?

Al onze reizen, vakanties en safaris zijn in grote lijnen op basis van logies en ontbijt. Behalve als er een overnachting is, in 1 van de nationale parken. Deze overnachtingen zijn op basis van selfcatering in de betreffende restcamps. Uiteraard is daar een restaurant en shop (beperkt aanbod) aanwezig. (In Mapungubwe Nationaal Park is geen shop aanwezig. Voorraden en levensmiddelen moeten meegebracht worden.

Afhankelijk van welke reis cq pakket je boekt zijn sommige reizen inclusief lunch en avondeten. Voornamelijk tijdens het verblijf in de Hambana Lifestyle Lodge. De overige locaties buiten het Krugerpark zijn op basis van logies en ontbijt.

Er is een bar en restaurant aanwezig in de Hambana Lifestyle Lodge.

Hoe ver is de Hambana Lifestyle Lodge van de bewoonde wereld?

De dichtsbijzijnde plaats is Musina op ongeveer 30km aan de ene kant. Aan de andere kant is dit Alldays op ongeveer 110km. Het dichtsbijzijnde winkelcentrum is dan ook in Musina. Goed voorzien en voor Afrika begrippen redelijk modern.

Welke dieren zijn er op het terrein van de Hambana Lifestyle Lodge

Als eerste. Er zitten geen hekken of afscheidingen rondom de lodge. De dieren op het terrein. Thaba Bolayi lopen vrij rond. Het terrein waar de Lodge zich bevind is omsloten door Big 5 gebied. Het lodge terrein is ongeveer 800 hectare. Op het terrein lopen allerlei dieren van Afrika rond. Zoals: luipaard (veel!), giraffe, zebra, brown heyena, gnoe, kudu, impala, nyala, klipspringer, Afrikaanse eland, struisvogel, bushbok, mongoose om er maar een paar te noemen. Ruim 300 verschillende vogelsoorten en ga zo maar door.

Daarnaast allerlei verschillende kleinere katachtigen en verschillende dag en nachtdieren.

Af en toe komen er leeuwen of olifanten op het terrein. Leeuwen vaak om te jagen of om kinderen in relatieve veiligheid te baren. Het verblijf van de leeuwen is vaak maar voor een paar weken en niet permanent. Olifanten zijn voorbijgangers die niet ook permanent aanwezig zijn. twee drie dagen en ze gaan weer verder.

Vergeet niet. Dit is het echte Afrika. Midden in de AFrikaanse bush en alles wat er maar voor kan komen daar zit een kans in dat je deze bij ons kunt aantreffen. Groot en klein.

Nyala, bushbuck en Impala komen elke dag meerder keren langs op de lodge om te kijken of er wat te eten valt. In tijden van voedsel schaarste hebben wij voederplaatsen ingericht. (Luzern, geperst gras en water). Bijkomend voordeel is dat deze dieren zo dichtbij komen dat je ze aan kunt raken of zelfs op je terras komen liggen.

Hoe kan ik betalen in Zuid-Afrika? Het Krugerpark? En bij de Hambana Lifestyle Lodge?

Het beste is om met jouw pinpas overal af te rekenen. Bijna overal zijn tegenwoordig pinautomaten. Ook op de Hamabana Lifestyle lodge is een pinautomaat. Wil je contact ergens afrekenen. Dit kan ook. Echter neem geen contant geld mee vanuit Europa. Er zijn veel bankautomaten in Zuid-Afrika waar je cash uit de muur kunt halen. Neem dan ook geen Euro’s of andere buitenlandse valuta mee. In Zuid-Afrika kun je alleen betalen met Zuid-Afrikaanse randen. Buitenlandse valuta worden niet geaccepteerd en zijn voor inwoners van Zuid-Afrika waardeloos. Wij als Zuid-Afrikanene mogen ook geen buiyenlandse valuta beschikken. Ook zijn er maar erg weinig banken waar je jouw euro voor randen kunt inwisselen.

Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge Logo
Hambana Lifestyle Lodge Greater Mapungubwe South Africa

Contact vrijblijvend de Hambana Lifestyle Lodge in Zuid-Afrika

Contact Form Demo (#3)
Hambana Lifestyle Lodge Zuid-Afrika

Hambana Lifestyle Lodge

Unesco werelderfgoed Mapungubwe

Niet ver van het Krugerpark !

Aanbiedingen:

Ervaar de echte wildernis in stijl

"Beleef de magie van Afrika"